Archive

«Τα μεταξωτά πιταράκια της Σωσώς…» Έμοιαζε με μεταξωτή κουρτίνα το φύλλο της. Το άνοιγε στο σοφρά* με το λεπτό πλάστη, ωσότου γινόταν διάφανο, αέρινο. Η γέμιση, ανάλογα με το βρισκούμενο. Άλλοτε γλυκιά μυζήθρα, άλλοτε ξυνομυζήθρα, άλλοτε συνδυασμός γλυκιάς μυζήθρας, ξινομυζήθρας και γραβιέρας, άλλοτε χορταρικά που είχε μαζέψει...

«Η τελειότητα της απλότητας…» Πόσο πιο απλό μπορεί να είναι ένα γλύκισμα; Μα συνάμα, πόσο κοντά μπορεί να μας φέρει στη θαλπωρή των παιδικών μας αναμνήσεων και στη διατροφική αρτιότητα. Η έντεχνη διαχείριση των επιλεγμένων πρώτων υλών ισορροπεί με τη φαντασία, καταλήγοντας σε ένα βελούδινο ρυζόγαλο αρωματισμένο με...

«Ψημιδευτή* αμαρτία…» Από μικρά παιδιά «τσιμπούσαμε» μαζί με τη γιαγιά μας τα λυχναράκια, προσπαθώντας να μιμηθούμε τη μαεστρία της. Κοντά της μάθαμε να εκτιμάμε τα αγνά υλικά, και να «δίνουμε» σε καθετί το χρόνο του. Απαραίτητη τελετουργία μετά το φούρνισμα των καλιτσουνιών, το σκέπασμά τους με λεμονόφυλλα και...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Nam cursus. Morbi ut mi. Nullam enim leo, egestas id, condimentum at, laoreet mattis, massa....